חולמים לשלוט בשפה הנפוצה ביותר במזרח התיכון? הנה כל המידע שחשוב לדעת על קורס ללימוד ערבית.
רבים מהישראלים מבינים את החשיבות שבלימוד ערבית השפה הערבית בארץ, אז מדוע חלק נרחב מהאוכלוסייה לא שולט כלל בשפה הנפוצה באזורינו?
התשובה לכך היא מחסומים שונים. החל מקונוטציות שליליות של השפה, דרך חווית כישלון מלימודי הערבית בתיכון ועד לאמונה שרכישת שפה חדשה היא מנת חלקם של אלו בעלי כישרון לשפות בלבד.
אם אלו גם המחסומים שמונעים מכם לרכוש את השפה – כדאי שתדעו שאפשר גם אחרת.
בניו סקול תוכלו ללמוד גם אתם ערבית מדוברת בדרך חווייתית וזכירה. קורסי השפות שלנו מועברים לפי שיטת ®MemoReach ללימודי שפות, שעוזרת לכל אחד ואחת להגשים את החלום לרכישת שפה חדשה בדרך מותאמת ואפקטיבית.
להכיר את התרבות הערבית מזווית אחרת
השפה הערבית היא אחת השפות הנפוצות בעולם. היא השפה הרשמית ברוב המדינות במזרח התיכון ובמדינות צפון אפריקה ובנוסף הערבית היא אחת השפות הרשמיות של האו”ם.
היתרון של ישראלים בלימוד ערבית
מעבר לתפוצתה הרחבה בעולם, השפה הערבית היא שפה בעלת מעמד מיוחד בישראל ומדוברת בפי כמעט 20 אחוז מאוכלוסיית המדינה.
כישראלים דוברי עברית יש לנו גם יתרון בלימוד השפה, שכן קיימות נקודות דמיון רבות בין השפה העברית לערבית:
1. מילים דומות בשפה העברית ובשפה הערבית
העברית והערבית התפתחו שתיהן מאותה משפחת שפות קדומה שדוברה באזור – משפחת השפות השמיות. עובדה זו היא הסיבה לכך שמילים רבות בעברית הן בעלות דמיון למילים בערבית.
כך למשל בעברית נאמר “ילד” ובערבית “וולד” (ولد), בעברית נאמר “אחד” ובערבית “וואחד” (واحد) וכו’.
יחס עם זאת, נקודות דמיון רבות בין אוצר המילים הערבי לעברי אינן קדומות. השפה הערבית השפיעה על העברית במשך השנים. גם אליעזר בן יהודה, מחיה השפה העברית, הרבה בחידושי לשון שהושאלו מהשפה הערבית ועוברתו.
בנוסף, הרבה מהסלנג שאנו משתמשים בו היום כולל מילים רבות מערבית כמו “סבבה” (صَبَابَة) או “יאללה” (يلا).
>> כאן תוכלו לראות דוגמאות נוספות למילים דומות בעברית וערבית
2. מבנה השפה הערבית דומה לעברית
העברית והערבית חולקות מאפיינים דקדוקיים רבים משותפים. בדומה לשפה העברית, בה המילים גזורות משורשים, וצורתן נקבעת לפי בניין, משקל, הטיה – כך גם בשפה הערבית.
רבים מהשורשים והבניינים הערביים דומים לאלו בעברית. כל אלו הופכים את לימוד הערבית לקל יותר עבור דוברי עברית לעומת דוברי שפות אחרות.
3. כיוון הכתיבה של השפות
נקודת דמיון בולטת נוספת היא ששתי השפות – הערבית והעברית נכתבות מימין לשמאל. זאת בשונה מרוב השפות האחרות בעולם.
קורסי ערבית בניו סקול | לימוד ערבית למתחילים ומתקדמים
לימוד ערבית יפתח עבורכם דלת להבנה מעמיקה יותר של התרבות הישראלית והחברה הערבית מזווית אחרת. אם אתם מחפשים קורס לימוד ערבית שיעזור לכם לפתח יכולות דיבור והבנה של השפה – אנחנו נוכל לעזור לכם.
יחד עם ערן כץ – שיאן גינס בזיכרון, פיתחנו בניו סקול שיטה מתקדמת ללימודי שפות שמאפשרת לכל אחד ואחת לזכור את השפה בקלות וביעילות. השיטה כוללת לימוד פרקטי ומותאם אישית של השפה תוך שימוש בכל החושים – מה שמאפשר לתלמידים לזכור את השפה לטווח הארוך.
אנחנו דואגים להתאים לכם את המסלול הנכון >> אחרי מבדק אונליין ושיחת ייעוץ בחינם נוכל להמליץ לכם על המסלול האידיאלי ללימוד ערבית, בהתאם למאפיינים האישיים והמטרות שלכם.
המסלולים שלנו מאפשרים לכל אחד ללמוד בצורה הנוחה לו ביותר, בין אם מדובר בלימוד ערבית קבוצתי, עם מורה פרטי או קורס משולב. ניתן ללמוד בקורס ערבית מקוון או בקורס ערבית בתל אביב – קורס פרונטלי, בכיתות שלנו (דרך השלום 7 בתל אביב, סמוך לתחנת רכבת השלום.)
אנחנו מבינים ששפה צריך לחיות כל הזמן. לכן גם אחרי הקורס – התלמידים בניו סקול ממשיכים לתרגל את השפה בערבי הקהילה שלנו.