רוב מדינות אירופה משתמשות בכתב הלטיני, מה שהיום אנו מכירים כאותיות אנגליות. הסיבה לכך נעוצה בכיבוש ההיסטורי של היבשת על ידי האימפריה הרומית. הרומאים בשעתם כבשו חלקים נרחבים מהעולם המוכר והגיעו אפילו עד סין הרחוקה.
אך יש אזור אחד שהאימפריה הרומית לא הצליחה לכבוש
למרות ההישגים המרשימים שלהם, שאותם אנו מרגישים עד היום – הם לא הצליחו לכבוש את הארצות הסלאביות. אפשר להאשים את הצרות שכבר היו להם עם השבטים הגרמנים, או לטעון שהציוד שלהם בשעתו לא היה מתאים ללחימה ממושכת בכפור. נוסף על כך, הרומאים כשלו במציאת בעלי ברית מקומיים ולכן האימפריה הרומית לא השפיעה על אזורים אלו.
בכל מקום שהם כן שלטו, הם הכניסו מנהגים, לבוש וקרוא וכתוב. לכן עד היום בכל מקום שבו שלטו אנו משתמשים באותיות שלהם. זאת אומרת, האותיות הלטיניות. איך כל זה קשור לאותיות הקיריליות ולעובדה שאתם רוצים ללמוד קורס רוסית? התשובות בהמשך.
האימפריה הרוסית – השפיעה רבות על לימודי הקורס שלכם
רוסיה זה סיפור אחר לגמרי
בשנת 862, הנסיך ראסטיסלב ביקש מהמלך מיכאל השלישי, שליט האימפריה הביזנטית שישלח נזירים על מנת להמיר את האוכלוסייה המקומית לדת הנוצרית. סיבותיו היו פוליטיות בעיקר, העמקת הברית בינו לבין האימפריה הביזנטית מול אדונו לשעבר מלך צרפת, אך למהלך זה הייתה השפעה ניכרת על התרבות הרוסית. הנסיך דחה התערבות מהכנסייה של האימפריה הרומאית המערבית וכאמור העדיף את הביזנטיים.
הביזנטיים שלחו את האחים קיריליוס ומתודיוס לבצע משימה זאת.
מה זאת האימפריה הביזנטית הזאת, ואם הם גם נוצרים, למה הם לא רומאים?
בשנת 395 האימפריה הרומאית התפצלה לשתי אימפריות. האימפריה הרומאית המערבית והאימפריה הרומאית המזרחית. האימפריה המערבית קבעה שבירתה במילנו של היום, והאימפריה המזרחית שבשעתו נקראה פשוט "רומא" ולאחר מכן בספרי ההיסטוריה כ-האימפריה הביזנטית. מן הסתם, שתי האימפריות היו בתחרות מתמדת באופן דיי דומה לתחרות שיש כיום בין רוסיה לארצות הברית.
במילים אחרות האימפריה הביזנטית היא הלידה מחדש של האימפריה הרומאית הקדומה.
תרומתם של קיריליוס ומתודיוס
האחים אשר היו מלומדים מאוד ודוברי שפות רבות בחרו לפנות למשימה זאת באופן שיגרור הכי מעט התנגדות מצד הציבור הסלאבי. הם שילבו בין האותיות ה"גלאגוליתיות" – הכתב הסלאבי המקורי, לבין אותיות יווניות, לטיניות ועבריות כדי להעשיר את אוצר המילים ולהכין את האוכלוסייה להכיר את הכתיב היווני והלטיני אשר היה מקובל בעולם הנוצרי. כיום כתב זה נקרא כתב קירילי, על שמו של אותו נזיר שזכה לאחר מעשה לתואר של קדוש. דיי מרתק לחשוב שזוג אחים אשר היו מלומדים בשפות רבות בחרו להמציא כתב ושפה משלהם תוך שימור תרבות עתיקה במקום ללמד לטינית או יוונית כפי שהיה מקובל דאז. כמו כן, מעניין לדעת כי לסלאבים הקדומים היו כ- 20 שפות שונות, לפני שהשפה והכתב התאחד לרוסית שאנו מכירים כיום.
שפה ותרבות
לעיתים אנו לוקחים כמובן מאליו כיצד שפה משפיעה על תרבות ותרבות משפיעה על שפה. לימוד שפות מאפשר לנו לתקשר עם עמים שונים, להכיר מנהגים ותרבויות רחבות, וכן, לעיתים גם להשפיע בעצמנו על עמים שונים. באמצעות ההיכרות שלנו עם ההיסטוריה, יהיה לנו קל יותר להבין את מקורות השימוש במושגים והמילים במהלך לימודי הרוסית.
ללמוד קורס רוסית לפי שיאן גינס בזיכרון
זיכרון הוא לא רק מה שקרה במציאות וחווינו. כפי שכבר הבנתם, ההיסטוריה של התפתחות הכתב הקירילי היא גם סוג של זיכרון שניתן להכיר או שלא. אך מה שחשוב לדעת הוא שניתן לייצר זיכרונות חדשים. כך גם בקורס ללימוד רוסית מדוברת.
באמצעות עוגני זיכרון וכלים פשוטים לתרגול מיומנויות המוח – תוכלו גם אתם ללמוד איך לדבר רוסית בשיטה שפיתחנו בניו סקול עם ערן כץ.
קורס רוסית ניתן ללמוד באופן פרטי או קבוצתי, אונליין דרך האינטרנט או בכיתות שלנו בתל אביב. מחיר ההשקעה בלימוד רוסית מצריך משאב חשוב עיקרי והוא זמן. השפה היא עשירה ומצריכה הבנה של כתב ייחודי שהתפתח לאורך השנים לכדי שפה שלמה של מיליוני מילים ומושגים.
הבעיה העיקרית של רוב האנשים היא בעיית השליפה. רבים לומדים שפות ומשננים את המילים אך שוכחים אותן מהר מאוד. ישנן דרכים יעילות יותר ללמוד רוסית מדוברת והקורסים בשיטה שפיתחנו עם שיאן גינס בזיכרון – ערן כץ היא ללא ספק הדרך היעילה ביותר לשלוף רוסית.
רוצה מידע נוסף על הקורסים שלנו? השאירו פרטי התקשרות וצפו בסרטון >>