ללמוד אנגלית מדוברת או שפות אחרות עם טכניקות זיכרון – מיומנות שצריך לסגל
ללמוד אנגלית או קורסים אחרים ללימוד שפות מתורגמים ליכולת – שהיא שאיפה של כולם בסופו של דבר. אם יש לנו כבר אנגלית אז אולי נרצה ללמוד ספרדית ואם יש לנו כבר ספרדית אולי נחשוב על שפות נוספות שאפשר להוסיף ללקסיקון. אבל איך אפשר לעשות את כל זה בשיטה יעילה ובאמצעות טכניקות זיכרון?
כולנו רוצים להיות יותר יעילים ולחסוך זמן ואנרגיה על פעילויות שונות בחיי היומיום. כשמדובר בלימודי אנגלית או שפות אחרות אנחנו צריכים להשתמש בכלים הכי בסיסיים ולהוסיף להם תרגול מעניין, במטרה להטמיע את השפה יותר טוב בראש.
אבל בשביל זה צריך להגדיר קודם כל מה זה בעצם זיכרון ואיך – אנחנו באופן אישי – יכולים לזכור יותר טוב. זיכרון זה מה שאנחנו תופסים בחושים שלנו. אבל בשביל לפתח יכולות דיבור בשפה יש צורך בהתאמה אישית לסוג הקלט שעובד לנו הכי טוב. אז לפני שמתחילים ללמוד אנגלית או קורסים ללימוד שפות, הנה היכרות עם טכניקות זיכרון.
שיאן גינס בתרגילי זיכרון – ערן כץ
לפני קורס אנגלית יש לבדוק: האם אני ויזואלי, שמיעתי או קינסתטי
דוגמה תמיד יותר קל להבין אז תחשבו על מגרפה. איך למדתם את המילה הזו בעברית? ראיתם את שרת בית הספר מחזיק אותה על הכתף, שמעתם את הצליל הצורם שלה בעת השימוש והרגשתם את המגע שלה. חוויתם את המשמעות של המילה. אבל מה קורה כשמנסים לעשות את זה מלאכותית בשיעור?
זיכרון הוא לאו דווקא מציאות שקרתה בפועל. נכון, קשה להפנים את האמירה הזו, אך חשבו על זיכרון סלקטיבי. מה שבסופו של דבר נצרב למוח שלנו זה האופן שבו אנו מרגישים כלפי מילה, ביטוי או משפט כלשהם. כאן נכנסות לתמונה המנמוניקות שתייצרו בשביל להטמיע מילים חדשות.
למשל אם תירצו ללמוד ספרדית, בעת לימוד של מילה מסוימת תיתקלו בשתי גישות. יש כאלה שמעדיפים לאיית את המילה, לכתוב אותה ולהבין את ההקשר הדקדוקי של השימוש בה. לעומת זאת, יש אנשים שמעדיפים לדבר אותה, לשמוע אותה ולהשתמש בה במשפטים שונים.
בשתי הדרכים אפשר להטמיע בסוף את המילה, אך בדרך השנייה אנחנו לא תלויים באף אחד חוץ מעצמנו. מי מאיתנו שהוא יותר ויזואלי יעדיף לכתוב, לקרוא ולעיין בחומרים גרפיים. שמיעתיים יעדיפו לראות סרטים, סדרות ולהאזין לשירים. אנשים תחושתיים יצטרכו להפעיל יותר הדמיון ולשים דגש על הפעולות והשימוש עצמו במילה. כולם יזדקקו לכלל סגנונות הלימוד כדי להשיג שליטה בשפה כולה (כתיבה, קריאה, הבנה ודיבור).
על מנת לדעת כיצד להתאים את טכניקות הזיכרון לסוג הקלט שלנו, מומלץ למלא מבדק זיכרון בן 20 דקות. לאחר מכן – מומלץ ללמוד אנגלית או קורסים אחרים ללימוד שפות לפי טכניקות שמותאמות לאותו סגנון קליטה. החשוב הוא – להבין איפה אני הכי חלש ועל זה לשים דגש בעת פיתוח יכולות השליטה בשפה.
ללמוד אנגלית ושפות אחרות דרך עוגני זיכרון
מנמוניקה היא למעשה עזר זיכרון שמחליף את השרת עם המגרפה במקרה הזה. כלומר זו הדרך שלכם לצרוב את המילה או המשפט לראש. אבל איך אפשר לעשות את זה כל הזמן? לא צריך. את רוב המילים אנחנו נזהה בגלל השימוש התכוף בהן. למזלנו, את המילים הנפוצות ביותר אנחנו כבר מכירים.
הבעיה היא במילים האלה שמנסים לזכור, אבל גם אחרי 7 פעמים שאנחנו שומעים, קוראים, כותבים ומדברים אותן – הן לא נכנסות. כאן אנחנו צריכים למעשה לדמיין סיטואציה כלשהי, שבה המילה או המשפט באים לידי ביטוי באופן ממשי. בניית משפט מסוים עם מילה שקשה לנו לקלוט תקל על ההטמעה שלו בראש.
הרעיון הוא לייצר מנמוניקה כמה שיותר צבעונית, פרובוקטיבית, משוגעת או מתסכלת. אנחנו לא זוכרים דברים אפורים, משעממים ויומיומיים. ברגע שנייצר הקשרים חדשים ומיוחדים למילים, כך יהיה לנו יותר קל ללמוד אנגלית או כל שפה אחרת.
בפעם הבאה שתתחילו ללמוד אנגלית או שפה אחרת – נסו לשלב טכניקות זיכרון. למשל כמו אלו שמתוארות בספרו של ערן כץ "סוד הזיכרון המצוין". הן כוללות את טכניקת המגירות, שיטת החדר הרומאי ואחרות. התאימו אותן לסוג הקלט שלכם ומצאו את החולשות שלכם כדי לדעת איך להשלים את הפערים.
קורס ללימוד אנגלית או שפה אחרת? ניו סקול!
מהו המחיר של קורס ללימוד אנגלית או שפות אחרות והאם זה משתלם?
קורס ללימוד אנגלית הוא בדרך כלל היקר ביותר מבין כל קורסי השפות. הסיבה לא טמונה בכך שהשפה היא יותר קשה ללימוד או שאין מורים מתאימים. אלא, הסיבה היא – הציפייה החברתית בישראל מאיתנו לדעת אנגלית. זה בעצם מה שגורם לקורסי האנגלית להיות כל כך יקרים ובדרך כלל גם ארוכים.
בתי ספר רבים שעוסקים בלימוד קורס אנגלית כוללים זמן ישיבה מול מחשב או ספר כחלק מהמחיר. אחרים פשוט מוסיפים המון, המון שעות לא נחוצות לתכנית הלימוד. מחיר של קורס אנגלית לא צריך להיות גבוה. אבל הוא צריך להישען כמובן על מספר השעות שצריך להשקיע – בשביל להגיע ליעד שהוגדר מראש.
היעד תלוי ברמת האנגלית שאיתה מגיעים לקורס, בסוג הקלט, במחויבות של התלמיד ובנכונות שלו להשקיע. בשורה התחתונה, המחיר של קורס ללימוד אנגלית או כל שפה אחרת צריך להיות לא יותר גבוה מ-50 ₪ לשעה אקדמית בשיעור קבוצתי. יחד עם זאת מומלץ שלא להירשם לקורסי שפות אם אינכם פנויים לזה.
כדי לקבל במתנה סמינר זיכרון אינטרנטי של ערן כץ או בכדי להבין יותר על השיטה שפיתחנו ביחד איתו, אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו ולהתייעץ בכל שלב. כמו כן, ניתן להגיע למבדק זיכרון ללא עלות בכדי להבין באמת טוב יותר איך כדאי לכם ללמוד. בהצלחה!
לקבלת פרטים אודות הקורסים שלנו השאירו שם וטלפון או התקשרו 03-6033554