באיזה גיל הכי כדאי ללמוד שפה נוספת?

תשעה חודשים.

זה כל הזמן שלוקח לחיים חדשים להיווצר ולצאת לעולם.

יצורים עדינים ורכים שיגדלו להיות בעוד מספר שנים- אנחנו.

ותשאלו כל אמא ואבא על ההתרגשות שמילאה את הבית כשאותו תינוק פלט את המילה הראשונה שלו.

אחרי כמה חודשים מחוץ לרחם אנחנו כבר לומדים לפלוט כמה שברי הגיות.

״אאאמממאא״ או ״ אאאאאאאאאבא״ וכולם משתגעים מאושר ופוצחים במחולות.

עצרתם פעם לחשוב למה זה קורה לנו? ממה נובעת ההתרגשות הגדולה?

מדוע שני האירועים המשמעותיים ביותר בימינו כתינוקות הם הצעד הראשון והמילה הראשונה?

כשתינוק מצליח לעשות את הצעד הראשון שלו, הוא נותן לנו אישור לכך שהוא תקין מבחינה פיזית. השלד שלו התחזק, שרירי הרגליים התפתחו, ועכשיו הוא מתחיל להבין איך להשתמש בהם.

הצעד הראשון בלימודי שפההצעד הראשון בלימודי שפה חדשה

אבל מה לגבי המילה הראשונה?

אחד הדברים החשובים ביותר בהתפתחות שלנו, מעבר לצד הפיזי, הוא הצד המנטלי.

התכונה שלנו לתקשר באמצעות מילים היא מה שהפך את הגזע האנושי לשליט בטבע.

כבר בחודשים הראשונים שלנו כתינוקות, אנחנו סוקרים ולומדים את העולם.

עוד אין לנו מושג איך לומר לאמא שכואבת לנו הבטן או שאנחנו רעבים. אנחנו מתחילים לראות צבעים וצורות חדשות, סוקרים את שפת הגוף של מי שסביבנו, לומדים לזהות ולהביע רגשות מסוימים ולקשר אותם לאירועים.

השלב הבא, הוא כבר לקשר הגיות לחפצים, לרגשות, למוסכמויות שלמדנו בבית ומהאנשים שמקיפים אותנו. מאז, המסע ללמידת השפה אינו נגמר.

בכל יום מילים חדשות מומצאות, מתארות דברים חדשים שטרם היו קיימים. סלנגים מתפשטים במהירות גבוהה יותר מהאומיקרון בחורף. ומילים הן הדרך הטובה ביותר שלנו להבין טוב יותר את העולם, את האנשים שחיים בו ואת הדברים שאחרים חושבים.

אז האם בגילאים מוקדמים קל יותר ללמוד שפה חדשה? התשובה היא כן ולא 🙂

 בכל הנוגע לקליטה של שפה חדשה, אכן יש לנו כמה יתרונות בתחילת הדרך:

מוטיבציה גבוהה: שפה היא הכלי שמאפשר לנו להביע את עצמנו ואת הצרכים שלנו בעולם ולכן נשקיע מאמץ רב כדי להצליח ללמוד את שפת האם שלנו.

שימוש בדמיון: מחקרים מצאו שאותם חלקים במוח שאחראיים על זיכרון, אחראיים גם על הדמיון. אם תבלו זמן מה בסביבת ילדים צעירים תוכלו ללמוד עד כמה הם יצירתיים ומפעילים את הדמיון שלהם. מדובר בתכונה שלרוב נחלשת אצלנו עם השנים אם לא מטפחים אותה.

יכולת לנסות ולהעיז: ילדים לא מפחדים לנסות ולטעות. לפני שהתפתח אצלנו הקול הביקורתי והשופט, כולנו העזנו יותר ופחדנו פחות. אי אפשר ללמוד שפה רק בתיאוריה – כי רק מתוך הטעויות והתיקונים מהסביבה אפשר להטמיע באמת את השפה.

החדשות הטובות הן שכולנו יכולים וצריכים לאמץ את התכונות האלו גם בחיינו הבוגרים אם אנחנו רוצים ללמוד שפה חדשה – או בכלל ללמוד כל תחום חדש!

מעבר לכך – כמבוגרים יש לנו גם יתרונות משלנו בלימודי שפות (לא רק התקלקלנו עם השנים). היתרון המרכזי שלנו כמבוגרים הוא דווקא בידע הקודם ובקשרים שכבר בנינו במוח בזכות השפות שאנחנו דוברים והידע הכללי שלנו. מילים רבות הן מקבילות או דומות בשפות שונות מה שכבר מקל עבורנו על הלמידה.

למה בכלל ללמוד שפה נוספת? למה כדאי לקחת קורס באנגלית, צרפתית או בכל שפה אחרת?

אנחנו כבר לא תינוקות, ועולם חדש נוצר ממש מול העיניים שלנו. אנחנו זוכים לחיות בדור שבו הטכנולוגיה מתקדמת יותר, מרחק פיזי כבר לא מהווה מכשול רציני, ושליטה בשפה נוספת (לא רק שפות קוד), היא כבר תכונה מקובלת ברוב המקומות בעולם המערבי.

כשתינוק מצליח לפסוע את הצעד הראשון שלו, זה נראה לו מובן מאליו. כבני אדם אנחנו רוצים להתפתח, להיות חכמים יותר, טובים יותר. בקריירה, בזוגיות, בדרך שבה אנחנו חווים את החיים, וכל שפה נוספת שנלמד, פותחת אותנו לעולם חדש שהיה נסתר עד אז.

אם הסיבה ללמוד שפה נוספת היא בגלל החלום הישן לבשל בפריז, לדעת אנגלית כדי לעבוד בהייטקס היוקרתי או אפילו ליצור קשרים במדינות רחוקות כמו סין. אפשר לעשות זאת בכל גיל, קצב ובצורה מותאמת במיוחד אליכם.

לימודי שפות אונליין

לכל אחד יש זיכרון לשפות – בואו לניו סקול לפתח אותו.

בזכות השיטה שפיתחנו בניו סקול יחד עם שיאן הגינס בזיכרון, ערן כץ, גיל כבר לא מהווה אתגר. איטלקית, סינית, אנגלית, הם רק חלק מהשפות שתוכלו ללמוד בקצב וברמה שלכם.

לא משנה כמה זמן עבר מאז שהצלחתם לומר את המילה הראשונה שלכם, אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד עוד כמה, ובכל מיני שפות.

דמיינו כמה מדהים יהיה כשתצליחו לקרוא גם מאמר באורך כזה, בשפה שרציתם…

אולי יעניין אותך גם

שתפו עם חברים

שתפו עם חברים

לכל אחד יש זיכרון לשפות, בואו לראות איך להגיע אליו >>>

טיל